Lviv Business School Article

Я хочу заснувати бізнес, щоб інвестувати у благодійність, – канадійка з українським серцем

Хочемо познайомити вас з учасницею MS in Innovations and Entrepreneurship LvBS Адріаною Луговою – канадійкою з українським серцем, яка уже 8 років працює з дітьми-сиротами в Україні, активно допомагала українцям під час Революції Гідності, зараз волонтерить для військових, які воюють у зоні АТО. Дівчина мріє про власне соціальне підприємство, аби частину прибутку скеровувати на благочинні проекти в Україні.   

Адріана народилася у Монреалі у сім’ї українських емігрантів. Вивчала комунікації у Concordia University, згодом навчалась у Vancouver Film School, потім – у Нью-Йорку (School of Visual Arts Design for Social Change). Основна спеціалізація – веб-дизайн та реклама. Адріана захоплюється режисурою і операторською роботою.

 

У 2015 вступила до Львівської бізнес-школи УКУ, бо мріє про власну справу в Україні: «Я хочу створити бізнес, щоб мати можливість жити і в Україні, і в Канаді. Саме в Україні я бачу зараз багато можливостей. Так, ситуація доволі складна, але тут є багато людей, які хочуть працювати і розвивати цю країну, прагнуть кращого життя. Тому вважаю, що саме тепер – чудовий час інвестувати в Україну, бо люди готові до втілення змін».

Дівчина зізнається, що має дуже багато ідей і прийшла у LvBS, щоб викристалізувати найважливішу. «Я хочу створити соціальне підприємство, щоб частину прибутків віддавати на благодійність».  Адріана Лугова з 2008 року працює з дітьми-сиротами в Україні (Help Us Help The Children (HUHTC), Нове Покоління), тому частину прибутків від майбутнього бізнесу хоче віддавати саме дітям-сиротам.

 

Коли почався Майдан, дівчина без вагань почала допомагати українцям. А згодом у квітні

2015, покинула роботу у Нью-Йорку і 5 місяців non stop була волонтером: допомагала у проекті «Canada-Ukraine Foundation Medical Mission 2015», була волонтером у військовому госпіталі, працювала і фотографом, і оператором, робила фотосесії для дітей, батьки яких воюють в АТО. Адріана розповідає, що багато її друзів з Канади активно допомагали українцям під час Революції Гідності, допомагають і зараз хлопцям у зоні АТО, медикам, які там працюють. Деякі її знайомі переїхали в Україну і стали волонтерами. «Вони витрачають свої заощадження, діляться знаннями і досвідом, все заради того, щоб Україна стала на ноги», – розповідає вона.

Дівчина дуже любить Україну, особливо українську їжу, і уже 5 років мріє переїхати до
Львова. Початок навчання у LvBS став хорошим поштовхом до змін: «Я люблю цю країну. Мені дуже подобається навчатись у Львівській бізнес-школі УКУ – це чудові викладачі, сучасні аудиторії та обладнання. Я навчалась і в Канаді, і в Нью-Йорку, тому можу сказати, що LvBS їм нічим не поступається. Вам є чим пишатися. Тут я для того, щоб навчитися бути більш ефективною, працювати краще». А ще Андріана каже, що її домівка в Канаді – це хостел для українців:).

Адріано, ми дуже раді, що ти є в нашій команді. Бажаємо знайти свою ідею і втілити першокласний проект!

 

Luhova_1

 

Luhova_3

Lviv Business School Article